För en gångs skull hatar jag inte tisdagar..

 Jag jobbade bara mellan 7-14 vilket var skönt. Det gör jag imorgon med. 
 
Förutom att jobba så åkte jag och syrran ut till hästarna på kvällen. Hon fick låna Gladur av Jaana så hon följde med mig och Bella på en 1h tur. Härligt väder och solen stekte. Jag älskar det, men hästarna blev rejält svettiga. Vi red ändå på kvällen när det var som svalast.
Det blev en lugn runda och jag och Tuva bara njöt av att sitta på hästryggen och vara ute i naturen. Självklart blev det några galoppsträckor men det älskar hästarna också. 
Bella såg lite spöken här och där idag. Ganska likt henne, men nu var de där de inte brukar vara. Fjantiga häst!
 
Eftersom hon joggades igår och red en lång runda idag så ska hon bara tömköras imorgon innan hon får en vilodag. Det behöver hon. Så duktig som hon har varit!
 
 
 
 
 

Bellas veckoschema

Måndag: Jogga 40min rundan.
 
Tisdag: Jag och Tuva rider ut 1h där hästarna får jobba en del. Tuva lånar Gladur.
 
Onsdag: Tömköras (Första gången jag testar det på henne)
 
Torsdag: Vila
 
Fredag: Promenera för hand 40min. Tuva följer med Marilla!
 
Lördag: Ev. vila. Annars jogging 30min rundan
 
Söndag: Vila
 
 
Det blir en hel del vila för Bella nu när jag börjar jobba. Men jag ska försöka hålla igång henne som vanligt för sedan får hon en rejäl semester när jag är iväg i Österrike. 
Jag tror det här blir en bra vecka för Bella. 

Slut på sommarlovet kan man väl säga..

Börjar mina 5 jobbveckor imorgon. Jag ligger väl mitt emellan att längta och sucka haha. Jag trivs bra på det jobbet jag har och pengarna jag tjänar gör att jag kan unna mig mer eller spara till mina resor. Men visst tar det lite att jobba när andra har sommarlov.
Men det börjar bra. Imorgon jobbar jag kväll, och tisdag, onsdag jobbar jag 7-14 så det är inte så farligt. Sedan har jag ett par långa dagar.
 
Mitt emellan de 5 veckorna har jag faktiskt 10 dagar semester. Jag och familjen ska till Österrike, vilket ska bli superkul! Längtar. Sedan har jag min och Emilys Londonresa i höst att se fram emot.
 
Just det.. glömde säga att jag och syrran var i Ullared tordag och fredag. Hittade en massa faktiskt så plånboken är rätt tunn nu ;)
Vi sov på hotell och hade det riktigt mysigt. Perfekt helg bara för oss systrar. Och jag körde också. Första gången jag körde så långt. Och det gick jättebra. 

Sommarlov!

Ni hörde rätt. Jag har sommarlov! Och efter sommaren går jag sista året. Vuxenlivet närmar sig ;)

Mycket har hänt den här veckan som jag inte vill ta upp här på bloggen. Känns skönt att ha sommarlovet nu att bygga upp sig själv igen, en riktig energyboost Behöver jag!

Ikväll firade jag och syrran att vi hade sommarlov med biomys. Vi såg Jurassic World. Helt okej var den. Både spännande och rolig. Jag skulle nog vilja säga att passande åldersgrupp är nog mellan mig och Tuva. Jag var på gränsen till för gammal och för Tuva fick jag förklara lite för ibland. Men vi båda tyckte den var väldigt bra.

Bella har gått riktigt fint den här veckan. Hon ska jobbas i någon månad till sedan tänkte jag hon kunde få en 2 veckors vila medan jag är i Österrike i sommar. Om inte Jaana ska ha henne någongång.
Imorgon lånar Jaana Bella. Det gör inte mig något då jag ska till Emily i helgen. Så hon får vila på söndag istället.

Hos Emily ska vi bara prata ikapp oss med det massa nytt som vi har till varandra. Titta på film och bara mysa. Saknar min bästa vän så grymt mycket..
Kommer även filma en ny "Utmaning med Emily" som kommer läggas ut nästa vecka. Länge sedan!

Ibland får man göra de svåraste valen..

Som jag sa innan så har jag inte Dessan kvar längre. Jag sa upp hyrarkontraktet i Februari och slutade i Maj. Visst känns det tråkigt. Jag hade hyrt henne i 4år, men jag vet att den hyrare hon har nu är helt underbar. 
Men jag tänkte att jag skulle berätta varför jag gjorde det.
 
Jag har varit ganska trött på stalltjänsterna länge. Men jag hade tänkt fortsätta terminen ut och sedan sluta. Få de sista månaderna tillsammans med henne. Men så kom ett ultimatum. 
Jaana kom och sa att Bella skulle säljas och om jag ville köpa henne billigt. Jag visste redan på direkten att jag inte skulle få det av mamma och pappa, men tänkte ändå fråga. Och jag hade rätt, jag fick inte.. 
Jag lovar! Jag grät! Jag hade haft hand om Bella i ett halvår ungefär. Skulle det inte bli längre? Jag börjar kanske på högskola om ett par år och då vill inte mamma och pappa stå där med en häst. Och Bella är en häst som verkligen inte passar min lillasyster. Hon är för pigg och stark för att Tuva ska kunna ta hand om henne själv. Så det blev ett nej.
Men sedan så kom vi på en grej som vart värt att fråga Jaana. Om jag kunde bli fodervärd på Bella. Betala som jag gjorde för Dessan och så har jag henne som min egen. Och det gick Jaana med på. Men då var jag tvungen att säga upp mitt kontrakt på Dessan. Vi kan inte betala 2500kr i månader för båda hästarna.
Jag kände att jag och Dessan hade gjort vårt efter de fyra åren och Bella kunde jag utbilda mer. Så jag sa upp kontraktet och blev fodervärd på Bella istället.

Jag älskar fortfarande Dessan och hon kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta. Vem säger att jag inte kan gå upp till stallet och hälsa på henne? Jag har inte gjort det ännu men vet att det inte dröjer länge. 
Dessan har nu fått en ny underbar hyrare som jag känner och vet att det går jättebra för dem. De lär varandra! Dessan har lärt mig så otroligt mycket dessa åren som jag kan föra över till Bella, trotts att de två är helt olika hästar. 
 
Jag ångrar inte alls mitt beslut för jag har fortfarande en underbar galen liten häst som jag kan fortsätta lära och kämpa med ;)
 
 
 
Jag saknar dig fina Duchesse.. <3
 
 
 
 
 

Nu kör vi igång igen och starkare än någonsin..

Jag kan knappt tro det själv. Men jag ska ge bloggandet en chans till. 
 
Mycket har hänt sedan sist. Som de flesta vet så har jag endast Bella kvar och inte Dessan längre. Tråkigt, men sant! Jag fick göra ett val. Mer om det kommer i ett eget inlägg de senaste dagarna.
 
Ska även se till att fixa en ny header!
 
Ska bli kul att testa det här igen och tror att det kommer bli toppen :)