Vilken vecka jag har framför mig!

Känner att den här veckan kommer gå riktigt fort men ändå så långsam. Mycket ska förbereddas innan marsvinsgossarna flyttar in hit.

Jag har två prov framför mig den här veckan. Ett imorgon i hästteori och ett i Svenska på fredag. Ingen mer ridning i veckan mer än idag. Jag fick testa att rida Ricaruso, en gigantiskt kelen valack. Väldigt stor att rida men riktigt mysig. Gillade han! Kul att testa så stor skillnad från lilla Dessan. Skippar dressyrträningen imorgon, ska på någon kurs med pappa om körskolan och det verkar ta hela kvällen. Suck.. Men det måste bli gjort så jag kan övningsköra sen!

Onsdag händer inget speciellt mer än att jag har möte med scoutbarnen. Kul att träffa dem igen och se vad de tyckte om hajken.
Men tänkte att kaninerna ska få skutta över lite hinder om Tuva vill hänga med med Pärlan. Deras bur ska även städas.

På torsdag åker syrran och jag ner till Olofström för att shoppa de sista grejerna till marsvinen. Vi har beställt bur och lite annat som vi hoppas kommer i veckan så vi kan bygga ihop den. Mycket fix den här dagen.

På fredag ska allt bli klart så det är bara fix den här dagen också och förberedda det sista. Tar lite efter hand också när de är här hemma.

På lördag ska jag först ha stalltjänst klockan 7.. :( 
Dessan ska motioneras i skogen. Ska inviga Novabettet och se hur hon funkar på det. 
Sedan på eftermiddagen hämtar vi älskade Caspian och Plexus och så ska de få bli våra nya familjemedlemmar. Var beredda på många bilder och videor när de har kommit hit.

Utöver det här får jag absolut inte glömma skolan. Två prov ska skrivas och jag måste plugga plugga plugga, hur tråkigt det än är.

Jag kan inte få nog av att titta på dem!!!
Caspian, min lilla älskling! <3

Plexus, syrrans lilla bebis! <3





Idag så har jag och mamma.

Varit och tingat våra två nya familjemedlemmar. 
Det är två marsvinsgossar som flyttar in till oss på lördag. Plexus och Caspian heter dem och är två bröder, 9 veckor gamla. 
Tycker det börjar bli dags med lite pojkar i huset. Alla djuren är honor. 
Så på lördag efter stalltjänsten hämtar vi dem.

Här är några bilder på dem. Visst är de söta?




Jättehärlig helg..

Dock lite stressigt idag. Gör ett inlägg om hajken imorgon. Men bra väder + glada barn = lyckad hajk!
På eftermiddagen var jag, pappa och farfar nere och tittade på när Mjällby spelade fotboll. Kul att Allsvenskan har börjat igen.
Och jag har en fotbollsintresserad släkt och pappa har bara döttrar, så ibland får jag ge med mig ;) 
Nej jag skojar bara! Tycker det är jätteroligt och spännande att kolla.
Men jag gör ett längre inlägg imorgon. Måste sova nu eftersom det är skola imorgon, ny vecka..

Förresten vill också säga att inom någon månad kommer det två nya medlemmar till familjen. Vad det är får ni reda på längre fram, men jag kan säga att de är lurviga ;)

Sister tag! Del 2

Jag och syrran gör en sister tag, där vi även gjorde en "lek" för att se vem som kände den andra bäst. :)

Planer för helgen!

Förmodligen när ni ser det här så är jag ute på hajk i skogen med scoutbarnen, så det här är ett tidsinställt inlägg.

Det finns inget internet här ute i skogen så bloggen ligger nere till i alla fall söndag kväll eller måndag. Det blir en hästfri helg då jag känner att jag inte hinner med allt. Ska stanna här över natten vilket betyder att vi sover över i scoutstugan. Alltid mysigt! Speciellt med ett tiotal underbara barn också :)

Imorgon kväll åker pappa och jag till Mjällby för att titta på fotboll. Det är på tiden att det börjar igen.

Vad tyckte ni om första delen av videon jag gjorde med syrran?

Kommentera gärna vad ny tyckte i kommentarsfältet! Del 2 kommer upp på bloggen imorgon kväll :)

Sister tag! Del 1

Jag och syrran gör en sister tag, där vi även gjorde en "lek" för att se vem som kände den andra bäst. :)

Är redan i skolan..

Vi har egentligen sovmorgon till 11.15 men jag älskar skolan så mycket så jag ville komma tidigt. Nej jag skojar bara, mamma och pappa jobbar och den senare bussen jag kunde ta gick 9.20. Så det fick bli såhär. Jag kan sitta och ta det lugnt eller plugga tills tjejerna kommer.

Ska direkt hem efter skolan för jag måste packa till hajken imorgon. Jag bet inte om jag har skrivit det innan, men jag ska på hajk ute i skogen vid scoutstugan med scoutbarnen. Åker tidigt imorgon bitti och är hemma söndag runt middagstid. 

Mycket har hänt idag, både positiva och negativa.

Negativa
-Englskaprovet: resultatet finns inget att snacka om.. Urkass var jag! Jag var godkänd men inte mer än så. Jag vet att jag kan bättre och engelska är ett av mina favoritämnen. Eller inte här på gymnasiet dock..
-Långa jobbiga lektioner: Jag behöver nog inte uttrycka mig mer! ;)

Positiva
-Börjes: Som jag skrev igår så åkte mamma och jag till Tingsryd för att köpa stövlar till mig. Det blev ett par König ridstövlar som jag totalt älskar. Kan knappt bärga mig till jag får testa dem uppe från hästryggen. Som jag också sa igår köpte jag med ett Nova bett. Ska se om det hjälper mot min och Dessans dragkamper i skogen såhär runt vårkanten. Och ett dressyrspö efter som jag har klämt mina andra i bildörren. Mamma köpte en t-shirt till mig som jag kan ha till sommaren när jag rider.
Det slutade med en fika och handling inne på Börjes. Supermysig eftermiddag!
-Filmade: Ja jag och syrran filmande en video där vi skulle se hur bra vi känner varandra. Den klipps ihop imorgon så den borde komma ut på bloggen imorgon kväll. 

En bild på mina ursnygga ridstövlar! 


Ska strax ge mig ut till scoutlokalen..

Avslutar kvällen där!

Det har inte gått så bra på hästfronten. I måndags hoppade jag över ridningen, hade lite för ont i huvudet så jag kände att det inte var någon ide att ens försöka. 
I tisdags hade jag dressyrträning med Dessan och det gick kasst.. Jag forstod inte vad jag gjorde för fel men något gjorde jag eftersom det "aldrig" är hästens fel. Nu på vårkanten gillar Dessan att springa på lite extra. Vårkänslor kanske? Sedan red jag med stallskorna eftersom ridstövlarna är sönder. Kände direkt att det inte gick hålla om riktigt.
I helgen vilar Dessan för jag ska på hajk med scoutbarnen. Kanske bra att hon och jag tar en paus från varandra och så tar vi nya tag nästa vecka :)

Imorgon tar mamma och jag en tur till Börjes för att köpa ny ridstövlar till mig. Ett Nova bett och dressyrspö ska också inskaffat. Ska se om Nova bett hjälper lite så att Dessan inte tar bettet och bara springer i skogen. Värt att testa i alla fall!


Utmaning med Emily BONUS!

Bonus utmaning!
Vi testar på What's in my hand. Om ni tittar på hela videon så känner jag på en daggmask och Emily på kattmat ;)

Utmaning med Emily!

Min första utmaning med Emily blev Bean Boozled Challenge.
Antar att Emily vann då jag fick alla äckliga..

Underbar fredag!

Slutade 13.30 och städade mitt rum när jag kom hem för bästa Emily skulle komma.
Vi hann med allt vi hade tänkt. Först var vi med mamma och och mormor på ett event som Martina (hon jag går på massage hos) var en av dem som höll i det. Jag fick prova på healing, blev sminkad och provsmakade andra nyttigheter. 
Vi har hunnit filma utmaningen. Ett ord, HEMSK! Men rolig får jag erkänna. Om vi inte sover allt för länge imorgon så gör vi en utmaning till. Videon klipper jag ihop imorgon så de ska nog komma upp under helgen. 
Nu ska jag varva ner och förmodligen sova efter att jag snyftat och gråtit till Romeo och Julia.. Jag förstår varför jag inte tittar på sådana filmer själv. Bölar ju som bara den.

Imorgon eftermiddag ska vi lämna Emily i Olofström så då passar jag på att motionera Dessan lite i skogen.
Kommer bli en bra helg med uppdateringar det är jag säker på! ;)


Thursday almost over!

Och jag har hunnit med en hel del faktiskt!
Jag var så grymt sugen på kladdkaka när jag kom hem, så jag bakade faktisk en. Har inte ätit av den ännu bara! 
Jag är nyss hemkommen efter att ha sprungit två varv på slingan med pappsen, det är 4,4km. Han skulle springa ett tredje men det orkade inte jag. Jag har fortfarande ganska dålig kondition så jag får vara nöjd med det jag sprang. Nu kan jag äta en bit kladdkaka med gott samvete haha.
Innan jag sätter mig ner för kvällen ska jag göra sallad. En till mig ikväll och en som mamma ska ta med till jobbet imorgon. 

Imorgon bitti börjar jag klockan 10 i skolan, men bestämde mig för att skippa sovmorgonen. Istället går mamma och jag ut och går en runda i rask takt. Jag tycker det är superbra att ut och gå dagen efter jag har sprungit. Kroppen får liksom mjuka upp sig och jag tycker inte jag får lika mycket träningsvärk om jag går dagen efter istället för att vila helt.

Det återstår att se ;)


Nytt projekt på bloggen..

Bara en tanke som jag inte är helt säker på kommer följas.
 
Jag funderar på att göra utmaningar med mina vänner när vi träffas. Filma det och sedan lägga ut på bloggen.
Vad hade ni tyckt om det?
 
Bara en tanke som jag själv hade tyckt varit roligt. Och om allt går inom planerna börjas det imorgon eller på lördag då Emily är här och vi ska göra Been Bozzled Challenge. Hoppas verkligen den här idén funkar för det hade varit sjukt kul.

Mycket att göra de senaste dagarna..

Inte att jag har det stressigt, utan små händelse som gör mig irriterad och ger mig huvudvärk.
 
Jag och Dessan har det ganska kämpigt i skogen. Jag försöker vara mjuk med både mina händer och skänklar, men hon bara tar bettet och dra. Då får jag inte stopp på henne om jag inte "drar" till i tyglarna. Är så rädd att vi båda ska gå omkull. Jag manar inte på henne eller något sådant, utan tvärtom. Jag får alltid försöka be henne att sakta ner. Jag tror det är helt enkelt att Dessan har vårkänslor och vill att det ska gå undan. Men jag vill kunna ha kontroll på henne. Så jag ska köpa ett Nova bett. Har hört att det är ett vänligt bett för hästar som är lite känsliga. 
Någon som rider med det och tycker det är bra?
 
Och som jag har skrivit innan på bloggen så ska jag åka med min familj till London i sommar. Så jag håller på att spara pengar tills dess. Tro inte att igår precis innan jag skulle rida så gick mina ridstövlar sönder. Jag blev riktigt förbannad och är det fortfarande. Så fort man sparar till något kul ska alltid något dyrt gå sönder. Och ridstövlar är dyrt för mig som har 1050kr som studiebidrag och lycka till att hitta stövlar under tusen lappen. Som tur var har mamma, pappa och jag kommit på en lösning som låter bra. Men ändå sur över att de gick sönder!!
 
Någon mer än jag som grät över gårdagens avsnitt av Teen Wolf? 
 

Myser med familjen!

Syrran mår inte så bra vilket är riktigt synd!

Jag har knappt gjort någonting idag. Jag hjälpte pappa att hämta några brädor i Karlshamn.
Jag brydde mig inte om att rida Dessan idag eftersom hon var med i ridskoleserien. Det verkade ha gått bra för hon som red henne och för resten av laget. Men eftersom hon fick hoppa ett par rundor slapp hon skogen haha. Nej men skogen är nog det vi båda gillar bäst. Så imorgon efter stalltjänsten sticker vi ut en extra lång tur med Elin och Geisha. Ser verkligen fram emot det! Som om jag längtar tills jag ska upp 6.30 imorgon och åka till stallet.
 
Jag glömde bort bilderna på Tess och Pärlan idag, hoppas jag hinner redigera dem imorgon men kan inte lova något. Men en sak är säker att de kommer upp inom de senaste dagarna.

Jag har haft en underbar vecka..

Och hoppas att helgen blir densamma med mycket häst!
 
Men imorgon ska Dessan vara med i ridskoleserien så då tycker jag inte det är någon mening att jag rider ut. Sparar hellre på hennes energi tills på söndag då bästa vän Elin ska följa med på en ridtur. Hon har fått lov att låna Geisha. Ska bli jättekul och ser fram emot det sjukt mycket.
 
Jag och syrran var ute hos kaninerna idag så jag passade på att knäppa några foton på dem. Kommer att lägga upp dem imorgon när jag lagt upp de på den andra datorn och redigerat lite. Så var beredda på en bildbomb!
 
 

Min studiedag..

Plugga.. Men uppdaterar om helgen så fort jag är klar!


Kort dag i skolan idag IGEN ;)

Jag har det bra i skolan som redan slutade 11.20 idag. 
 
Och så har jag världens bästa föräldrar som hämtar mig när jag behöver hem. 
Eftersom jag slutade så tidigt hann jag umgås med mamma innan hon åkte till jobbet. Och när vi umgås tittar vi mest på CSI Miami vilket det blev idag också. Det är något jag bara tittar med mamma, aldrig själv. Vet inte varför för jag gillar den tv-serien väldigt mycket. 
 
Jag fick veta igår att en liten grej till Dessan hade skickats. Så jag hoppas det finns i brevlådan imorgon så jag kan testa det i helgen. Vad det är får ni se när jag har det i handen. Rätt roligt att jag har precis varit i Göteborg och shoppat på mässan, fick helt enkelt inte nog ;)
Men något jag inte hittade på mässan var novabett. Så nästa månad ska jag se om jag kan få mamma eller pappa och åka en trip till Börjes. 
Avslutade min dag med en powerwalk. 5km, två varv runt slingan. Så nu kan jag ta det lugnt och tittade på några reprisavsnitt av Pretty Little Liars. Ikväll kan jag lägga mig med ett gott samvete.
 
 
 

Den sega lektionen väntar..

Sen är det bara engelska kvar innan jag kan ta bussen och åka hem. Har ganska ont i huvudet så jag vill komma hem så snabbt som möjligt. Mamma är sjuk så jag ska handla åt henne, och så ska jag fixa en scoutgrej tills ikväll.

Dressyrträningen igår gick ganska dåligt faktiskt. Dessan och jag var inte riktigt överens om vad vi ville. Vilket gjorde mig ganska frustrerad och irriterad, men jag vet att Dessan försökte göra sitt bästa ändå. Myste med henne både innan och efter träningen. Jag får se det som att det inte kan gå bra alla gånger och att nästa gång ska gå bättre. Jag testade både schabraket och grimman igår. Båda passade perfekt! Ett plus i kanten på schabraket var att det hade en grym passform. Gav även Dessan lite av hästgodiset från PS of Sweden. Hon gillade de flesta, förutom skogsbär. Den sorten var inte så uppskattad ;)

Skolveckan har börjat men det känns helt ok!

Helgen har varit fantastisk vilket gör att jag är på bra humör när veckan börjar om från början igen.
Och att jag sedan får reda på att vi har sovmorgon alla dagar förutom torsdag gör mig bara ännu gladare. Imorgon börjar jag 10.00, onsdag 9.30 och fredag 10.00. De tiderna räcker bra för mig!
Inga läxor eller prov den här veckan men ska ladda upp inför engelska provet nästa vecka då jag har ganska svårt för det ämnet. Eller egentligen inte, bara gramatiken..
 
När vi red med skolan idag fick jag rida en ny häst som jag aldrig testat innan. Fiona hette hon, en lagom stor fux. Inte så gammal. Hur snäll som helst inne i boxen och gillade att bli kelen.
Men mitt första intryck av henne när jag satt upp på hennes rygg var inte så positivt, tyckte hon var som en kamel. Vinglig med tunn lång hals. Fast hon var superfin i traven och galoppen. Det var verkligen en häst att kämpa mig, fick spänna magmusklerna och jobba med både armar och ben. Fick verkligen inget gratis av den hästen. Fiona är väldigt olik Dessan. Så det var nyttigt för mig då jag bara är van vid att rida Dessan.
Jag tyckte det här ridpasset gick bra för att vara första gången. 
 
 
 
 
 

Mina shopping inköp på Nordstans shopping center :)

Jag hade inte så mycket pengar kvar efter mässan men lite hade jag kvar i plånboken till att handla lite kläder mm ;)


Det som inte är med på bilden är Sinjas födelsedagspresent och en body mist till syrran. 
Jag hade fått presentkort på Bik Bok i både julklapp och när jag fyllde år så jag passade på att handla för dem idag. Där blev det en t-shirt, bh och en snapback keps. 
Jag gick in på Gina och köpte ett par jeans med hög midja. Har länge velat ha det! 
Innan vi åkte hem gick jag in på Kicks för jag behövde en ny mascara. Många har sagt att Miss Manga mascaran är bra så jag bestämde mig för att köpa den.
Det var nog allt tror jag :)

Väntar på att Nordstans shoppingcenter ska öppna..

Men det öppnar inte för än om en och en halv timme. Men tur bor vi granne med shopping centret. Mamma och syrran var där och shoppade medan jag och pappa var på Scandinavium, men jag blev lite avundsjuk så idag ska jag gå inom där och handla för resten av pengarna jag har kvar haha. Inget sparade här inte ;)
Vaknade extra tidigt idag eftersom vi skulle äta hotellfrukosten och det var så många gäster här. 
Nu sitter jag bara på rummet. Ska strax packa i väntan på att klockan ska bli 10.


Jag har haft en underbar helg på Scandinavium. Jag är så glad att mamma och pappa tog med mig och syrran hit. Är jag extra snäll det här året kanske vi kan åka tillbaka hit nästa år igen? Vem vet?
Jag har fått se mina förebilder bl.a. Rolf-Göran Bengtsson. 
Hoppningen igår var en riktigt nagelbitare men det slutade med att Sverige tog hem segern i den klassen. Grattis Emma Emanuelsson!
Jag blev väldigt positiv till Göteborgs Horseshow och jag komma gärna tillbaka igen.

Liten beskrivning av gårdagens köp :)


Ett marinblått John Whitaker schabrak med Johns autograflogga på ena sidan. Det här schabrak älskar jag! Det var på rea och hade kostat 589kr, vi gav 449kr för det. Snälla pappi betalade hälften! 
Jag köpte en godishink från PS of Sweden där jag själv fick gå och plocka till mig godiset. Jag vet inte riktigt vilka smaker det blev men kiwi, apelsin, jordgubb, skogsbär och äpple vet jag finns i.
Sen fick pappa helt plötsligt för sig att det inte räckte till Dessan så han gick och köpte 2 påsar hästgodis i Granngårds monter. Det är det hästgodiset vi brukar köpa till henne. Fast då kostar en ca 50kr, nu gav han 50kr för 2st. Jag behöver i alla fall inte köpa hästgodis på hela året ;)
Det är nästan hål i alla mina ridstrumpor så jag köpte två par, ett par med svenska flaggan och ett par med den engelska. Billiga strumpor som kostade 20kr stycket. 
En marinblå grimma med fasta ludd åkte också ner i påsen. Kostade 99kr :)
Sist men inte minst var jag bara tvungen att ha en HV POLO sportväska. Som jag kan ha i skolan när vi har idrott eller när jag ska ha med ridkläder till stallet. Som vardags väska funkar den också till. Valde en fin blå färg, och priset var toppen för att vara HV POLO. 250kr kostade den. Snälla pappa betalade halva väskan!
Till er som är på mässan idag. Köp en sådan väska. Det är jätteskönt att gå och hålla i. Pengarna är värt det ;)

Väntar på kvällens höjdpunkt..

Om 20min drar 1.55m hoppning igång ;)

Jag har gått in på mässa minst 4 gånger. Första gången var ett rent h*lvete så då gick jag bara runt och kollade. De andra gångerna hade det lugnat ner sig och då shoppade jag loss haha. Nej men lite får jag i alla fall med mig hem. Kan säga att Dessan inte behöver hästgodis på hela året ;)
Jag ska se om jag orkar lägga ut bilder på grejerna när vi är tillbaka på hotellet.

Best time ever :D

Aldrig varit på en horseshow innan så jag är så lycklig. Hoppas pappa med har det kul, det verkar så :)

Just nu är det paus medan ryttarna går banan till 1.45m. 
Vi har hunnit sett GP-ponny finalen, agility och gymkana. Vi tog en sväng in på mässan under pausen men det var så mycket folk så vi gav upp. Vi har bestämt oss för att skippa dressyren och köpa då istället. 
Jag gör en uppdatering senare :)


På väg till Göteborg..

Eller ja vi är nästan framme. Har typ 40min kvar.

Idag spenderar jag och pappa dagen på showen. Ska även gå på mässan och se om jag hittar något snyggt.
Imorgon går jag lite på Nordstan innan vi åker hem. Ser fram emot en spännande och rolig helg.