Lägger mig tidigt ikväll men med ett leende på läpparna!!!

För första gången sedan jag började rida Bella gick hon fram i galopp och galopperade långa sträckor. Vilken häst! Och vilken galopp! Jag märkte inte alls att hon var travhäst utan det var riktig fart i galoppen, precis som i traven fast mycket mjukare och skönare. 
Jag har nu kommit på hur jag ska göra för att få Bellis att galoppera. Fina tjejen!
Och hon gillade verkligen nova bettet jag hade med mig, så det kör vi på framöver. Äntligen har vi hittat något som passar Bella. Hon och Dessan får helt enkelt dela på det bettet tills Jaana har köpt ett till Bella. Funkar det med? Jag får bara se till att komma ihåg att ta med det varje gång. Känner jag mig själv så är jag rätt glömsk haha.
 
Nej nu ska jag gå och lägga mig. En stalltjänst väntar på mig imorgon bitti..

Vilken hästvecka!!!

Bella går det bättre än någonsin med. Vi har börjat prova med att rida med bett nu och det går helt okej. Idag ska vi testa Dessans novabett på henne och ser hur Bellisen funkar på det. Jag kan säga att Dessan lyssnar bäst på det än alla andra bett jag testat. 
 
Jag har inte ridit Dessan sedan betet av olika anledningar. Jag kommer berätta det sen på bloggen när det är helt bestämt. Time to move on maybe?
Men jag ska rida ut henne i helgen både lördag och söndag hoppas jag. Då kan jag passa på att testa Huntertränset, inte gjort det än. 
Har även stalltjänst klockan 7 imorgon.. Tillbaka till vardagen :/
 
 
Visst är hon fin lilla Bella?!
 
 
 
 
 
 

Så varmt...

Klagar inte på värmen på så sätt. Jag älskar sommaren! Men när jag kommit hem efter att ha ridit längtar jag bara till en kall dusch. 
 
Precis varit och ridit häst nr 1, ska strax åka till häst nr 2 vilket är Bella. Det var ett tag sedan jag var där. Saknar lilla Bellis.
Hästen jag red idag var faktiskt inte Dessan för hon var med på uteritten hemma hos Karoline. Tydligen var det några orutinerade ryttare och då är Dessan perfekt. Hon passar till alla ryttare!
Så jag fick rida Ricaruso. En vux valack på 175cm. Lika hög som jag själv ;)
Men han var jättesnäll och supermysig. Traven var inget att tala om, skumpade som en idiot. Men galoppen måste jag säga är mycket mysigare än Dessans. Och jag har faktiskt ridit Ricaruso någon gång innan.
 
Uppdaterar mer när jag kommit hem från Bella.

Hemma efter en härlig kväll hos mormor och morfar..

Vi var där och åt middag. Farmor och farfar var där också. Med mycket god mat, efterrätt och fika så är magen propfull vid det här laget. Vi hade det supertrevligt! Spelade plump flera gånger, satt och pratade. 
Det var länge sedan jag sett dem, speciellt mormor och morfar.
 
Som jag skrev igår så motionerade jag Dessan idag. Några minuter längre än igår men det är fortfarande skritt och trav som gäller. Samma imorgon. Men idag fick hon trava på mer och frustade nöjt efter en stund. Kondisen är något som måste igång till träningarna som drar igång om lite mer än en vecka. 
Dessan blev riktigt svettig efter ridpasset och tyckte det var jätteskönt med en dusch i slangen efteråt. 
 
Ska strax gå och lägga mig. Snart läst ut ena boken som kom igår. Ett ord.. BEROENDEFRAMKALLANDE!!!

Hemkommen och Dessan är motionerad..

Det känns skönt att vara hemma, tillbaka där jag hör hemma. Men det har varit otroligt skönt med några lediga dagar på Öland. Och vädret kan jag inte klaga på. Vi har haft sol varje dag, bara åska och regn en natt och morgon. 
Jag åker gärna tillbaka till Öland igen. Men nu siktar jag mot Stockholm i September ;)
 
Ikväll red jag första ridturen på Dessan efter betet. En mysig barbacka tur på en sommartjock häst. Och ja hon är VÄLDIGT tjock! Undra om det går att spänna sadelgjorden imorgon haha. 
Det var väldigt mycket flugor så testade den nya luvan på Dessan och lånade Alvas flugmedel, sen var Dessan nöjd.
Vi var ute och red ca 30min. Skrittade mest, någon kort travsträcka lite här och där. En lycklig häst som bara blev glad över att få komma ut. Och tro mig för att komma ut för första gången efter en och en halv månads bete var Dessan ovanligt pigg. Fina fina vita häst!
Imorgon kör vi detsamma fast med kanske lite mer trav. Tar det lugnt nu i börjar. Även fast hon är 23år så märker jag verkligen inte av det på henne. 
Och jag insåg just att jag hyrt Dessan i 3år. Vad tiden går fort.. för fort ibland.
 
Ska lägga mig tidigt idag. Mina böcker Divergent och Insurgent kom idag. Snacka om jag har längtat! Ser riktigt fram emot att läsa dem :D
 
 
Visst blev Dessan fin i sin nya luva?