Frågestund!

Insåg att jag inte har haft en frågestund på ett tag och eftersom jag har kommit igång med bloggen igen kanske det är dags?
Så ställ precis vilka frågor ni vill, svarar på alla :)
 
 

Slutet av Juli..

Nu är det såhär! Jag har haft ett underbart sommarlov och då har jag inte lägga min energi på bloggen. Det är därför den har stått stilla.

Jag har som sagt haft ett jättebra sommarlov! Först var jag i London i en vecka och nu sitter jag faktiskt i vår husvagn på Öland. Vi kom i måndags och åker hem imorgon. En liten mini semester :)
Jag shoppade en massa i London som jag kan visa i ett inlägg. Köpte även lite saker till Dessan på Hööks i Kalmar. Jag lägger upp en bild på det sedan. Men ÄNTLIGEN har jag köpt det underbara hunter tränset till Dessan. Jag har velat haft det ända sedan det kom ut för ett par år sedan. Jag är bokstavligen kär i det! 
Nu hade jag fått lite pengar efter sommarjobbet så jag passade på att köpa ett. 

För Bella går det över förväntan. Innan jag åkte till Öland så red jag och Jaana ut en runda, första gången för oss. Och hon skötte sig precis lika bra som Dessan hade gjort. Det kom bilar och högljudda motorcyklar förbi oss med Bellis brydde sig ingenting. Vi lyckades även galoppera några steg. Det är något vi får träna på när hon fått upp sina muskler.
Snart börjar Augusti och då ska jag lägga ner mest energi på båda hästarna. Dessan ska börja ridas igång imorgon och en vecka framåt. Bella fortsätter jag bara med och hoppas vi kan bygga upp lite muskler på henne.
Jag är nöjd med den hästfria sommaren jag haft och ser fram emot att gå tillbaka till hästarna. Den sporten jag brinner för! :D

Fail al la Siri ;)

En helt vanlig sommar semester på Öland :)

Duchesse och jag under 2012

 Oj herregud! Det här året hände så sjukt mycket, både mot och medgångar.

Vart kan jag börja? Det här året var vårt tävlingsår.
Hoppning gick sjukt bra redan i början av 2012. Vi flög över hinderna på träningarna och Dessan jag var ett team. Efter att ha hyrt henne i ett halvår var jag och Dessan äntligen ett team.
I början av Januari startade vi en hopptävling igen. Samma höjd som på hösten, 80 och 90cm. Jag måste skyta lite för det gick så fruktansvärt bra! Framhoppningarna gick aldrig bra för oss. Men så fort vi kom in på banan och vi båda såg en massa hinder ändrades inställningen. 
I 80cm vann vi och i 90cm kom vi tvåa. Tänk två rosetter hem och drömmen om att vinna en blågul rosett blev sann. Snacka om att jag kände mig stolt.
Eftersom det gick så bra för oss på tävlingarna bestämde jag mig för för att höja upp oss ett snäpp. Vi tog bort 80cm. Istället hoppade vi 90 och 100cm.
Den här tävlingen var jag så sjukt nervös till. Jag hade mamma och syrran med mig och jag såg på filmen i efterhand att mamma var lika nervös som jag.
Trotts att jag inte fick någon rosett med mig hem den här dagen så var jag jättenöjd. Vi fick en rivning på fjärde hindret i 90cm och så rev vi sista hindret i grundomgången i 100cm. Vår första tävling och vi rev bara ett hinder!! ETT!! Ingen omhoppning för oss men jag var lika glad för det.
 
Runt Mars det här året gick det bara utför för oss tyvärr. Jag skulle hoppa 100cm på en Pay and Jump, bara så vi kom in på den höjden. Dessan var riktigt stressad redan på framhoppningen och jag hade på känn att det inte skulle gå vägen. Vi hoppade ettan och tvåan jättebra. Trean var en stor oxer och var breddad till max. Vägen och takten dit var jättebra. Men helt plötsligt bestämde Dessans sig för "Nej jag tänker inte hoppa!" Så olikt henne, men nu hände det. Hon tvärnitade och jag var inte alls beredd på det och flög av. Jag landade på nacken och fick en bom över mig. Tack och lov för hjälm och väst.
Jag kände inget direkt då men i efterhand fick jag jätteont i nacken. Vi sökte upp en doktor och det visade sig att jag hade fått en lite whiplash skada. Jag fick ta det lugnt ett tag på ridfronten så jag skittade bara ut ett par helger innan jag började träna igen.
Så fort jag blev frisk så testade vi ännu en pay and jump på 100cm. Men vi kom bara till tredje hindret och Dessan vägrade. Jag ramlade av ännu en gång. Jag var inte van vid att Dessan stannade på hinder så jag hade svårt att hålla mig kvar när det väl hände.
Efter den här tävlingen insåg jag att vi behövde ta en paus inom tävlandet. 
Strax därpå fick Dessan en hovböld och var halt i 4 veckor. Då fick jag chansen att testa nya hästar. Jag red Rasken, Crocket och Geisha. 3 helt olika hästar, och även olika från Dessan. Det var nyttigt för mig. Men självklart saknade jag lilla pollan. Så jag stannade alltid kvar lite extra på helgerna och pysslade om Dessan.
 
Jag började sätta igång Dessan igen någon månad innan hon skulle på sommarbete. Så den här månaden hände inte så mycket mer än att jag försökte få upp mitt självförtroende och skapa bandet mellan mig och Dessan igen. 
Det gick riktigt bra och jag lämnade henne på sitt 1 och en halv månads långa bete med ett leende på läpparna. Vi skulle greja det här!
 
I början av Augusti åkte jag och Dessan tillbaka till ridklubben för att vara med på ett träningsläger under 4 dagar. Vi red för gästtränare i både hoppning och dressyr blandat med uteritter. Det gick superbra alltihop! 
Avslutade sista dagen med att ha tävling i både dressyr och hoppning. I dressyren fick vi gödkänt resultat. I hoppningen var det laghoppning. Jag och någon till hoppade 90cm och vårt lag vann. Här kände jag att Duchesse och jag var på rätt väg igen! :D
 
Under höstterminen mindes jag inte så mycket. Vi tävlade när vi kunde och tränade så mycket som gick. Jag vet att jag hoppade en 90cm på höstlovet och kom trea. 
Det här året var riktigt lärorikt för mig! :)
 
 

Janoskians questions and answer del 1

Jag och Emily ska åka till Stockholm för att se Janoskians i September. Så här är en video där vi svarar lite på vad vi tycker om dem m.m :)

Duchesse och jag under 2011

 Jag hade en hård tid efter Almina åkte och trodde aldrig att jag skulle släppa in en häst i mitt hjärta igen. Jag var rädd för jag visste att helt plötsligt kunde din bästa vän försvinna ifrån dig. Ja jag kallar mina fyrbenta arbetskamrater för bästa vänner.
Mamma och pappa såg hur ledsen jag blev över Almina så de sa att jag kanske kunde börja hyra en häst i stallet. Jag sög på den karamellen länge, undrade om jag verkligen ville. Vilken häst kunde vara ledig?
Men så mötte jag Duchesse,  den ända stora hästen som var ledig just då. Eller tja jag hade haft henne som favorithäst i flera år, men hade aldrig riktigt tänkt på att rida och sköta henne mer än vad jag gjorde. 
Duchesse var ett  20årigt flugskimmelsto ca 160cm hög. Rätt så gammal häst att börja på. Men jag har lärt mig mer på den här hästen än någon annan innan och hon fyllde mitt hjärta med kärlek igen.
 
Jag började hyra Duchesse (Dessan) den 1 Augusti 2011. Det gick ganska segt för oss i början. Vi gjorde inte så mycket mer än försökte lära känna varandra. Dressyrträningar, hoppträningar, uteritter blandat med massa mys i stallet fick mig och Duchesse att komma närmare varandra.
 
 
 
Någongång i November startade vi vår första tävling tillsammans. Två klasser, 80cm och 90cm. Jag minns den som det vore igår. I första klassen fick jag hjärnsläpp efter redan första hindret att jag helt glömde bort hinder nummer 2. Resultatet blev ju då 4 fel. Men resten av banan gick galant.
Jag var jätteosäker inför den andra klassen då jag och Dessan nästan aldrig hade hoppat så högt tillsammans innan. Och men tanke på hur det gick i första klassen så ja..
Men allt flöt på och helt plötsligt var vi i omhoppning. Säg någon som inte blir en vinnarskalle då? ;)
Och har jag en häst som älskar att hoppa så kör jag. Dessan var en omhoppnings ponny i häststorlek, kort kvick galopp som ökar takten så fort jag nuddar skänkeln. Och hon VÄNDER verkligen på en femöring.
Visst jag borde ljuga om jag sa att det inte blev några konstiga hopp. Men jag hade bara hyrt henne i tre månader och det här var vår första tävling tillsammans. Vad förväntar man sig?
Men förvånande nog så knep vi andra platsen. Jag var överlycklig över att få med mig en blå rosett hem. Min första placeringsrosett och min första tävling med Dessan. Snacka om att hon fick många pussar på mulen den kvällen.
 
 
 
 

Utmaningar med Emily - bloopers

När Emily och jag gjorde 3 in 1 Challenge och Innuendo Bingo blev det en antal bloopers. Enjoy!

På stranden med jobbet :D





Helt slutkörd..

Supervarmt på jobbet idag. Men vi fick det gjort i alla fall!

Direkt efter jobbet åkte jag, mamma och syrran hem till Jaana för att träffa Bella, travaren. En väldigt kelen och snäll häst men känslig och lite stressad. Jag stod och borstade henne en stund och klappade Bella så hon fick lära känna mig och jag henne. 
Sedan var det dags att hoppa upp. Direkt när jag satt upp kände jag hur hon spände sig. Jag red runt i deras lilla paddock på långa tyglar och bara använde vikten och rösten. Var väldigt noga med att inte störa henne och att berömma så fort Bella gjorde rätt. Efter en stund vågade jag korta tyglarna lite och gjorde lite volter blandat med halter. Allt i skritt. Efter en stund vågade faktiskt Bella slappna av lite i alla fall. 
Det gick så bra att Jaana och jag tyckte vi kunde rida ute i skogen lite, så Jaana lede en häst framför. Det gick super och Bella brydde sig varken om bilar eller crossar. Hon gick först till och med. Det gick verkligen över förväntan idag!
Jaana och jag kom överens om att det här är absolut inte sista gången jag är där ;)
 
 
 
 

Sista jobbveckan!!!

Och jag är överlycklig. Jobbar till fredag, då åker jag till Tosselilla med gruppen. Sedan är jag ledig. Inget mer jobb!
 
Imorgon börjar jag redan packa lite smått till resan på Lördag. Har så mycket att göra den här veckan att jag känner jag får packa lite varje dag.
Igår var hela familjen och red islandshästar hos Jaana i Vilshult. Det gick superbra för allihopa! Är speciellt stolt över syrran som var nervöst för att rida själv. Det slutade med att hon både hade töltat och galopperat utan några problem.
Det visade sig att Jaana hade en travare hos sig som de gärna ville ha någon som motionerade den. Jag som är så hästgalen frågade om jag kunde få hjälp till några gånger i veckan. Så imorgon efter jobbet ska jag dit och försöka lära känna hästen. Till en början i alla fall, och sedan se vad det leder till. Ska bli kul. Som ett litet hästprojekt nu under sommaren! Vem vet kanske börjar andra året på gymnasiet med ännu mer hästar. Jag har nyss dragit ner på ridning men nu ökat den igen. Ska bli spännande att se hur det här ska funka. Men jag är positiv till det ;)
Idag har jag även varit och hälsat på Dessan igen, förmodligen sista gången innan resan. Hon har det superbra och börjar bli riktigt tjock nu haha. Det är rätt mycket flugor som irriterar dock. Men jag tror hon överlever ;)

En vecka av sommarjobbet är avklarat..

Och jag överlevde! Men lite träningsvärk i armar och lår, men annars mår jag prima. Lite ful solbränna har jag fått.
 
Jag har 4 dagar kvar av jobbet efter helgen + en dag på Tosselilla. Och imorgon är det en vecka tills jag och min familj åker till London. Längtar så sjukt mycket, behöver verkligen komma bort.
I helgen ska jag ta det så lugnt jag kan för att samla krafterna som gått ur mig den här veckan. Imorgon ska min kusin konfirmeras, så vi ska titta på henne. Minns när det var jag som stod där framme i kyrkan! :)
På söndag åker jag och i alla fall mamma till stallet för att rengöra Dessans box på förmiddagen. Vill ha det gjort innan vi åker till London. Sen på eftermiddagen har mamma och pappa fått för sig en rolig idé. Vi ska hela familjen rida islandhästar i Vilshult. Det ska bli en rolig syn. Nej men alla familjemedlemmar har suttit på en häst någongång så det ska nog gå bra. Saknar hästarna och ridningen lite så det ska bli kul.
 
Jag måste bara länka den här låten. Så sjukt bra! Den har surrat i mitt huvud i flera dagar. Och i den här länken spelas den acoustic version. Älskar den!
http://www.youtube.com/watch?v=B7AbERllu0s

Grattis på födelsedagen till min mammi och pappi! <3

De fyller 42 och 48år idag! Ett superstort grattis :)
 
Jag ska försöka hålla ett litet tal, eller skriva ett litet tal. 
Min mamma och pappa är bäst i hela världen. Ja det är de verkligen! Och världens coolaste ;)
De stöttar mig när jag behöver det som mest. Och just att de alltid är stolta över mig. Både med mitt skolarbete och mina mål i livet. De orden "Vi är stolta över dig" sätter sig djupt in i hjärtat och hålls varmt så jag kan höra det om och om igen. 
Jag kanske är bortskämd som har föräldrar som finns alltid där så fort jag behöver. Både med fysiska och psykiska. Men att de alltid finns där behöver inte betyda att de skjutsar mig överallt, utan att de finns där när jag behöver prata med dem. Det är viktig att ha föräldrar som lyssnar. Det har verkligen jag och jag är så otroligt glad för det. 
Jag försöker återgälda den tjänsten genom att lyssna på dem. Ibland kanske jag inte är den snällaste dottern, men jag FÖRSÖKER. Jag är tonåring och har mina stunder ibland, lite oftare än vad jag borde. Okej jag kan inte skylla på tonåren. Men jag älskar min familj över hela mitt hjärta. De är viktigast för mig! Utan min min familj vet jag inte vad mitt liv hade tagit vägen.
 
Så nu tycker jag att vi skålar och ropar Hip Hurra till världens bästa och coolaste föräldrar som fyller år idag! :D
Mamma och pappa när vi var i Grekland år 2012. Hade ingen nyare bild på bara de två tillsammans. Lite synd!
 
Men till mamma och pappa! Jag hoppas att ni får en toppendag för det förtjänar ni. Det är er dag idag och de ska vi fira med god tårta och presenter. 
Grattis igen mina älskade föräldrar <3