Vilken bra dag..

Och jag tror Tuva var jättenöjd med sin 10års dag :)

Av mamma och pappa fick hon en one piece, berlock armband, Invisible friend docka, knäsptrumpor och två böcker. Var det allt?
Av mig fick hon en parfym, Top model pysselbok och en Monster High "barbie" docka :)

Försökte umgås extra med henne unde dagen så vi spelade mycket spel.
Framåt kvällen åkte till Kristianstad för att äta Kina mat. Ligger i matkoma nu!!!

Ska sova nu eftersom jag ska upp tidigt. Emily hämtar mig och så åker vi till Olofström för att ta bussen till Bromölla, ta tåget och åker vidare till Malmö. Då ska våra shopping sinnen fram ;)




Idag är det ingen vanlig dag..

För det är Tuvas 10års dag hurra hurra hurra!

Grattis på födelsedag världens bästa lillasyster. Jag hoppas du får en underbar dag! 



2 dagar kvar till Emporia med bästa vän :D



Halva lovveckan har redan gått..

Och jag har faktiskt inte gjort någonting. Bara tagit lugnt!

Igår var jag och syrran hemma hos moster hela dagen. De hade fortfarande strömavbrott så vi eldade i vedspisen och tände ljus. Mysigt!!

Idag har jag inte gjort så mycket på dagen. Men framåt kvällen har jag och scoutbarnen varit hos en av scoutledarna, grillat korv och lekt. Jättekul men borde tagit mer kläder på mig. Trotts både underställ under, vinterskor och vinterjacka över frös jag..

Jag har redan gosat ner mig under mitt varma täcke och har planer för att sova. Ska upp tidigt imorgon för att överraska lillasyster med frukost på sängen eftersom hon fyller 10år. Jag har köpt en del presenter till henne som ni kan få bilder på imorgon.

Nu känner jag att det är dags att säga "god natt bloggen" ;)

Det blev en bloggpaus trotts allt..

Jag kände att jag behövde lite bloggfritt och det som är så skönt med att min blogg inte är populär är att jag kan ta en bloggpaus när jag vill!
 
Som många av vet så har stormen Simone varit här igår kväll och härjat.. Jag kände tungt i mitt hjärta att jag var tvungen att lämna mina kaniner ute. De är utekaniner och får smått panik om de är inne på altanen och börjar slåss med varandra. Tro mig vi har testat! Så jag fick tyvärr lämna dem ute i buren, och laddade upp med massa halm, mat och vatten så de åtminstone hade det.
Imorse när jag gick ut såg jag att de mådde prima båda två. De var trötta och Pärlan var lite rädd, men båda var oskada och Tess ögon hade inte tagit skada. Hon är känslig mot blåst och får kletiga ögon.
Imorgon ska de får komma ut och springa lite i trädgården :)
 
Jag har en hästfri vecka vilket betyder inga kurser eller tävlingar. Ska bara ta det lugnt och fira min lillasysters födelsedag på torsdag. 
På fredag tar jag och Emily tåget ner till Malmö för att gå på Emporia. Så länge sedan jag shoppade! :D
 
 

Kort skoldag! :D

Gissa vem som får sluta tidigt idag för att hon ska till tandläkaren och spänna tandställningen?
Jo jag!!
 
Går i skolan till 13.10 istället för 16.00. Känns sjukt bra. Har nyss haft teori i hästhantering, ska ha engelska och idrott sen slutar jag. Mamma hämtar mig och så åker vi till Sölvesborg för att hälsa på Mr.Dentist..
 
Hoppträning ikväll, lite blandade känslor till det. Jag har inte hoppat Dessan på fyra veckor så det ska bli kul att få prova på lite fart ;)
Men jag är lite trött på själva hoppningen, känns inte lika kul längre. Jag har funderat någon vecka på att kanske efter jul börja rida i en grupp där det bara är dressyr och göra det ett halvår för att sedan få tillbaka hoppintresset. Men jag är ännu osäker, jag har fram till jul att bestämma mig.
 
 

Somnade lyckligt igår.

Så mycket planerat för år 2014!
 
Börjar veckan med en mörk regnig måndag.. En vecka kvar och sen höstlov, vilket leder till shopping med Emily :D
Det är ingen ridning idag för lärarna ska på kurs om jag fattat rätt? Så jag slutar tidigare, men det får bli plugg och städa idag. Det behövs!
En uppsats harjag gjort klart på morgonen, en uppsats kvar och två prov ska göras denna veckan.. Men jag ska inte klaga. Den linjen jag går på är sjukt bra med lagom läxor. 
 
Presentationer finns på tidsinställda så de dyker upp på bloggen under dagen!
 
 

Så mycket framför mig!

Helgen har varit fantastisk! 
 
Igår var mamma, jag och Tuva i Kalmar. Tuva skulle vara med på flyga drake tävling med scouterna. Till en början hjälpte jag och mamma till, men efter ett tag gick vi och besökte Kalmar slott. Så sjukt intressant och klänningarna de hade på den tiden var amazing :D
Fast kvinnofängelset gav mig lite kalla kårar..
Pappa var i Danmark med några jobbarkompisarna så vi tjejer hade mys hemma.
 
Idag jag morgonen med att rida ut i det regniga höstvädret. Varken regnet eller älgjakten ska hindra mig från att motionera Dessan. Jag hade mycket reflexer så vi syntes ;)
Just nu tror jag Dessan är inne i en brunst period, gud vad sur hon är.. Hoppas det bara pågår en vecka eller så. Men i skogen var hon sjukt fin och jag kunde korta ner hennes galopp mycket vilket jag inte kunnat innan. 
 
Jag höll på att glömma berätta att pappa har bokat biljetter till Göteborgs horse show i Mars för mig och han! So happy! Mamma och Tuva ska också med fast shoppa och gå i stan under tiden. Vi kommer att vara i Göteborg över helgen vilket betyder hotell :D
Kommer vara på hästshowen hela lördagen.
 
Kanske börjar bli dags att jag gör en ny presentation av mig, Dessan, min familj och våra djur? Vad sägs om det?
 
 

Fredag eftermiddag..

Sista skoldagen i veckan och jag har bara en lektion kvar. Svenska :D
 
Veckan har varit helt okej. Lite seg bara.. Nästa vecka blir en riktig läx och prov vecka så jag ska ladda upp med en riktig "lat" helg. Imorgon går jag upp tidigt och åker till Kalmar med mamma och syrran. Hon ska bygga drake med scouterna så under tiden ska mamma och jag besöka Kalmar slott. Kul!
Dessan vilar imorgon men ska få ut i skogen på söndag.
 
Eftersom det är just fredag ska jag gå till affären direkt efter skolan och köpa lite choklad och cola ;) 
Det förtjänar jag, så mycket som jag har arbetat på i skolan denna veckan.
 

Ridningen avklarad :)

Jag fick Cleo, den hästen jag önskade. Jennies gamla hyrhäst! Det blev ett dressyrpass med lite volter, skänkelvikning och framdelsvändning.
Han var helt okej, kändes väldigt liten jämnfört med Dessan. Och lite stel i munnen men annars var han arbetsvillig. Stor skillnad mot Dessan och jag föredrar nog henne över Cleo. Men jag ser fram emot att hoppa honom om 2 veckor :)

Imorgon är det Dessans tur att dressyrträna lite, men först ska jag sova en natt och ta mig igenom en tisdag i skolan..

Frida och jag har tråkigt..



Underbar helg, like always ;)

Jag har definitivt blivit bättre under helgen.

Hästarna har tagit uppp mest utav helgen. Jennie hälsade på och lånade Torn så vi red ut en långrunda. Dessan har börjat bli ganska jobbig i skogen. Pigg och drar mycket. Någon som tror att det kan ha och göra med att hon är klippt?
Men jag ska testa att rida på vanligt tredelat med löpande ringar, ute i skogen har hon nu tredelat med fasta ringar. Annars får jag väl ha nosgrimma på. Får prova lite olika sätt :)
 
Igår fick Dessan vila för jag hittade ingen att rida med. De flesta hjälpte till på de nationella hopptävlingar. Jag stod som flagga i 110 och 120cm på söndagen. Jag trodde jag tog på mig tillräckligt med kläder, men frös ändå när jag satt ner. Så när jag kom hem tog jag på mig mina stickade ragsockar som mormor har gjort. Love them!!!
 
Har håltimme just nu, och det kommer inte hända så mycket mer idag. Har ridning som sista lektion. Ska även byta häst så jag kommer inte ha Dessan på måndagarna längre.. Älskar Dessan men det ska bli kul att prova nya hästar också!
Ikväll tror jag att jag inte gör mycket mer än plugga. Missade häst teoriprovet förra veckan för jag var sjuk, så det kommer jag få göra imorgon bitti istället.
 
 
 
 

Tittar på hopptävling :D

Dessan vilar för jag har ingen att rida med.



Världens underbaraste låt!!!

Ni måste höra den! Jag bokstavligen grät igenom hela! <3
 
Och att snyggaste Jai Brooks från Janoskians är med i den gör bara videon ännu bättre ;)
 
http://www.youtube.com/watch?v=N_YcD_yESk8&feature=youtu.be

Har inte mått bra idag heller..

Så jag stannar hemma imorgon med. Idag har jag bara vilat och försökt plugga lite då och då. Därför har inte bloggningen kommit i första hand. Men det allvarligare inlägget är halvt skrivet och kommer att publiceras imorgon :)

Nu ska huvudet få vila och ögonen slappna av. Hoppas på bättre bloggning imorgon!

Det bästa med den lite kallare hösten :D





Lägger huvudet på kudden och ska försöka sova.

Hoppas jag får mer sömn inatt även vad jag fick föra natten..

Det blev inte mycket gjort här hemma idag. Stannade ju hemma från skolan för jag mådde dåligt. Direkt när jag steg upp gick jag och duschade. Men blev snabbt lika tröt igen, så jag gick och hämtade datorn och mitt täcke för att sedan gå ner och lägga mig i soffan. Satte igång en tv-serie och sov hela förmiddagen.. 
Piggnade dock till på eftermiddagen och försökte vara uppe lite mer men känner nu att jag kanske borde tagit lite lugnare :(

Kommer att stanna hemma imorgon också för att samla energi så jag orkar vara i skolan hela dagen på torsdag. Fast jag ska försöka plugga så mycket jag orkar då det inte blev något av det idag. Kommer även skriva ett ganska allvarligt inlägg här imorgon när jag fp tid över. Hoppas det blir läsvärt :)

24 dagar kvar..

Fast om några minuters det bara 23 dagar ;)

Tänkte att jag lika gärna kunde berätta det nu då det verkar rätt 100 på att det blir av. Den 1 November åker jag och Emily en hel dag till Emporia i Malmö för att shoppa :D 
Det kanske inte är så stor grej för er läsare, men för mig ska det bli sjukt kul och jag längtar som tusan. Har mycket att planera tills dess så att tiden kan gå snabbare haha. 

Men nu vet ni varför jag sparar pengar och lever som en mus denna månaden ;)



Tidigaste inlägget hittills?

Kanske?

I alla fall så stannar jag hemma från skolan för jag har blivit sjuk IGEN!
Jag gick dit igår men hoppade över ridningen så det inte skulle bli värre. Men det kan jag säga blev det ändå.. Vaknade mitt i natten av att jag inte kunde andas, halsen var helt igentäppt. Bland det värsta jag varit med om! Efter det har jag knappt sovit en blund. 
Förkyldningen har verkligen satt sig i körtlarna och revbenen, hela kroppen gör ont..
Jag gillar inte att vara hemma själv, tycker det är jättetråkigt. Men måste man så måste man :/
Jag tror jag äter för dåligt med grönsaker och frukt, att det är därför mitt immunförsvar är så dåligt? Mamma tror det.
I alla fall så blir det varken skola eller ridning för min del idag. Bara ligga hemma och tita på tv serier :(


Jag orkar knappt röra mig..

Utan voltarensalvan hela helgen och glömde knäskyddet närjag skulle ut och rida så gör knäna väldigt ont just nu..
 Hemma från scouthajken och har även hunnit med att ha stalltjänst. Jätterolig hajk har det varit med mycket skratt och gemenskap. Får inte glömma lite sömn ;)
Vi har lekt, lagat mat, pysslat, grillat marshmallow och sjungit scoutsånger runt den öppna elden. Mysigare kan jag inte ha det?
Dessan vilade igår men idag fick hon ut och springa lite i höstsolen. Jag red metallrundan med Emelie. Vi tänkte att hästarna skulle få trava mycket men det var mycket bilar ute i skogen så det blev mest skritt och lite trav och galopp. Dessan är nyklippt så hon var extra pigg i skogen idag.
 
Jag hade tänkt varva ner lite och titta på ett avsnitt av Awkward, det bästa programmet som finns på MTV. Jag håller även på att spara pengar, vad jag ska ha det till får ni veta i nästa inlägg :D

Min dag i stallet !

Jag har det bra :D

Ni vet vart jag är ;) 
Uppdaterar när jag är påväg hem.


Jobbig vecka..

Båda knäna börjar göra ont.. Kanske är inne i den perioden då jag får lite problem med mina knän? Jag smörjer in dem med voltaren morgon och kväll så det ska nog bli bättre :)
 
Vet inte riktigt om jag slutar kvart i 11 eller om jag har nästan 2h håltimme och sen en lektion. Men hur som helst när jag kommer hem ska det pluggas en massa då jag inte hinner i helgen. Ska på hajk med scoutbarnen. Så mycket ska läggas fram idag. Dessan vilar lördag men ska ridas ut på söndag. Hon har gått över förväntan de gångerna jag ridit henne så hon förtjänar lite vila :D

Usch vilken morgon..

Jag gick upp tidigare för att skriva min filmrecension. Skulle egentligen göra det igår men glömde det, opps!
Ska plugga lite när jag kommer hem för har mycket att göra i helgen så hinner knappt då. 
Ikväll ska jag till svoutlokalen för att ha möte med mina scoutelever. Planera lite inför hajken i helgen ;)
Ska bli super kul!


Den riktiga höstmånaden är här!

En ny månad, och jag tror Oktober kommer att bli sjukt bra ;)


Lugnet före stormen..

Jag har haft det så sjukt kul i helgen med Emily, och vi har planerat lite vad vi ska göra på höstlovet. Ni får veta mer när det är bestämt ;)
Sen när jag tänkte blogga så ville inte blogg.se funka.. 
 
Jag har faktiskt väldigt mycket med skolan för en gångs skull. En hel del prov ska göras nästa vecka och det behöver pluggas till. 
Men först ska jag strax ner till stallet och ska köra ett dressyrpass på Dessan. Känner mig taggad till det! För det har gått så bra den senaste tiden. Ända sedan Dessan kom hem från sommarbetet har både hoppningen och dressyren gått jättebra :D 
Och det får mig att vilja gå it mycket mer.