We are all beautiful in our own way..



trött som en gnu..

Har sovmorgon till 12 men tro inte jag sover längre för det.. Vaknade tjugo över sju istället..
Jag lade mig sent igår också inte bara för sovmorgonen, utan det var lite drama med gamla vänner som jag ville reda ut innan jag somnade. Men nu har jag bara bestämt mig för att sluta bry mig!
 
Slutar skolan två vilket är betyder att jag bara går i skolan 2h. Gött! Ska gå och handla lite kaninmat och sötsaker till ikväll för Emily kommer och ska sova över :D Har saknat henne så!
Mamma och pappa ska på bio så jag, Emily och syrran har hela huset för oss själva. Skulle tro att det blir filmkväll med pizza, spel, ansiktsmask och annat kul att hitta på. Dessan vilar imorgon för jag känner att jag fortfarande behöver vila mitt knä..
 
Min skjuts kommer kvart över och jag har en del kvar att göra. Seya! :)
 
 

True shit! :)




Bilder från gårdagens hoppträning!

Tagna av Emelie Wettemark :)







Irriterad.se

Jag har haft lite körigt med mitt vänstra knä sedan i fredags..

Igår så bestämde jag mig för att vara med på hoppträningen ändå. Dessan var fantastisk och har varit det den senaste tiden, både i dressyren och hoppningen. Men igår när hinderna låg på 95cm-1m så fick jag riktgt ont i andra svängen. Så jag orkade inte hålla om med skänkeln, det gjorde så ont. Då blev Dessan osäker och stannade. Jag kom igen på hindret och det gick super.
Men hur ofta brukar Dessan stanna? Det händer typ aldrig och då måste det vara något med knäet..

Så nu smörjer jag knäet med voltaten morgon och kväll. Pappa ska köpa ett knä skydd till sig på fredag som jag kanske kan låna också om den passar :)

Bilder från i helgen <3








Fotografering..

Hade tydligen skolfoto idag. Trodde vi skulle ha det på onsdag eller något. Men det finns inget att göra något åt. Jag ska även fotas i ridkläder i stallet sen, eftersom jag går ridprofil :)




Stressig morgon..

Och höll på att missa bussen. Kan inte hitta mina nycklar någonstans! 
Som tur har jag sådana underbara vänner som jag kan låna skåpet av <3

När jag kommer hem ska jag plugga och städa så mina nycklar dyker upp.. Skit med!

Äntligen frisk nog att promenera..

Inte varit ute på minst 1 och en halv vecka.. Men nu kör jag igång igen :D
Ska bara gå en liten runda idag, ca 3-4km. Vill vara hemma när syrran kommer hem och gratta henne. Igår var hon orolig för hon var den ända tjejen från klassen som ställde upp i 800m, så hon skulle tävla med killarna. Tror ni inte  hon springer och vinner överlägset över alla! Är så sjukt stolt över henne. Och jag ska säga det till henne när hon kommer hem! :D

Nu får jag gå på om jag ska hinna rundan innan det börjar regna..



Follow your dreams!


Precis gjort läxförhör i engelska..

Och ska strax ner till idrottshallen för att ha idrott, boxning idag. 
Hade teori i stallet första lektionen och jag hade väldigt svårt att hålla ögonen öppna. Jag tycker det är jättekul men jag sover dåligt om nätterna..
Ikväll blir det ett dressyrpass på Dessan. Det behöver vi båda!
Hoppträningen gick kasst igår. Vi skulle hoppa 4 hinder som en klocka. Jag och Dessan ville inte samma sak. Jag måste ha gett fel signaler och Dessan envisades med att antingen galoppera för fort eller för sakta.
Men det är bara att ta nya tag :)

Veckoschema.. Behövs!

Måndag: plugga, hoppträning med Dessan.

Tisdag: plugga, dressyrträning med Dessan.

Onsdag: kommer att träffa mina små scouter :D

Torsdag: Teambuilding med skolan hela dagen. Plugga på kvällen.

Fredag: Studiedag, barnvakt :D

Lördag: Stalltjänst kl.7 , Dessan ska motioneras i skogen. 

Söndag: Dessan ska motioneras i skogen. Kalas sen på eftermiddagen.

Jag har mycket läxor denna veckan så jag tror att jag kommer plugga lite varje dag. Men jag behöver detta schemat för mig själv, får se om jag lyckats följa allt ;)

Helgen börjar gå mot sitt slut..

Och imorgon börjar en ny skolvecka. Känns tråkigt för jag är inte direkt skolkär, hade hellre haft helg längre. Det är bara att bita ihop och räkna dagar till fredag. 
 
Men helgen har varit riktigt bra. Igår var jag ute och red med Alva och Emelie. Vi red en liten längre runda. Det tyckte Dessan var kul, hon har inte fått vara ute och röra på sig längre sträckor på ett tag. Hon var lite tittig men det är Dessan när hon går först. Annars var hon pigg och arbetade på bra :)
På eftermiddagen var jag och familjen på kalas hos min faster, kul!
 
Idag var det tänkt att jag skulle ut till stallet och rida Dessan igen. Men regner vräkte ner hela dagen så jag brydde mig inte om det. Tror inte Dessan hade uppskattat riktigt att springa ute i regnet. Det skadar inte om hon får vila då och då. 
Jag hade även namnsdag idag, så imorse hade mamma bakat scones. Min favorit frukost! Och ikväll bjöd familjen på 3 rätters middag. Jag älskar verkligen min familj! <3
 
 

Klockan är mycket..

Och vi kom hem från scouttävlingen för bara ca em timme sedan. Tog lite för lång tid tycker jag.. Men vi vann för bästa samarbete :)

Men som sagt tog det väldigt lång tid så jag och Elin fick skippa filmkvällen med cola och popcorn :/ Så fort vi kom hem tog vi oss er glas cola och gick ner och lade oss i soffan. Först var det meningen att vi skulle sova i mitt rum och pumpa upp luftmadrassen. Men vi var för trötta för det så soffan fick funka.
Jag ska försöka sova nu för jag har en fullspäckad helg med mycket hästar, kalas, plugg och andra saker. 
Godnatt alla!

Saknar sommaren 2013.. :(


Dåligt immunförsvar..

Hade sovmorgon till 10 idag. Vilken tur för jag har inte sovit en blund inatt pga jag knappt kan andas för jag är så täppt. Har nyss haft bihållinflamation och nu har jag blivit dunder förkyld.. Har jag dåligt immunförsvar eller vad?
Men ett par lektioner kvar sen helg :D Elin följer med mig hem och stannar över natten. Tjejkväll mår jag aldrig dåligt över! Först ska vi iväg på en scouttävling, och när vi kommer hem så förmodar jag att det blir filmkväll. Och så håller jag och Elin att planera en grej på lång sikt. Ni får veta när allt är bestämt ;)


Jag trampar vatten..

Vilket höstväder.. Spöregn och både hår och kläder är blöta. Träningvärken är värre än igår. 
Men jag mår så bra! Jag är fortfarande sjuk glad för hoppträningen igår. Dessan ska få många pussar på lördag :D

Att det ruskiga höstvädret är igång så närmar julen sig en dag i taget. Julen är min favorithögtid. Love it!

Mår så otroligt bra :D

Har riktigt mycket träningvärk i knä och lår så jag kommer sova gott ikväll ;)
 
Idag är jag så sjukt glad! 
Jag har inte hoppat 1m med Dessan sedan jag trillade av på den höjden och fick en whiplash skada i nacken för 1 och ett halvt år sedan. Och rädslan har liksom suttit i sedan dess. Men idag när Karoline höjde tog jag mig i kragen och vi flög över ett räcke på 1m och en oxer på 1,05m. När jag landade efter oxern kände jag inget annat än bara lycka :D
Allt som behövdes var fart, hålla om med både armar och ben och en liten liten smackning.. Och vips så var vi över! Svårare än så var det tydligen inte. Det är bara mitt psyke som är dåligt. Men Dessan är så otroligt säker i sig själv och ställer upp på allt så botas det också för stunden. 
Hela passet gick sjukt bra. I början var Dessan lite lat, men när vi började hoppa ändrades hon helt och blev nästan för pigg ;)
När jag och Dessan skulle hoppa bana på 90cm var det lite folk i vägen vid hindren så det blev lite omhoppning ett tag, men grymma Dessan vänder på en fem öring.
Jag tycker både hoppningen och dressyren går bättre och bättre, och jag får mycket beröm av Karoline. Men det som jag blir gladast över är att hur Dessan ställer upp för mig. 
Jag älskar verkligen denna hästen <3
 
 

blogg.se cpar upp sig totalt..

Och har gjort det de senaste dagarna.. Blir riktigt trött på det!
 
I alla fall har helgen varit sjukt bra, mycket hästar. Hade stalltjänst i lördags och allt funkade bra. Huvudvärken satt fortfarande i så jag undvek att rida utan jag gick 6km med Dessan istället så hon fick röra på sig lite i alla fall. Och även jag fick motion toppen!
 
I söndags red jag metallrundan tidigt med Amanda och Moa. Dessan var lite tittig och hoppade till ibland. Hon blir sån när hon måste gå först. Är det en annan häst framför är hon hur lugn som helst. Men det funkade bra ändå och Dessan var riktigt pigg och blev glad när hon fick galoppera lite. 
Det var varmt den dagen så jag spolade av och pysslade om henne lite extra efterråt.
På eftermiddage åkte jag och familjen till min morbror. Roligt att träffa dem, det var ett tag sedan sist.. Syrran sålde jultidningar och vi köpte även lite pandagrejer av kusinerna.
 
Igår var pappa och jag till Sölvesborg. Jag skulle byta till en grövre tråd i tandställningen och så skulle den spännas. Missade sista lektionen vilket var ridning. Kändes lite surt :/
Vi kom dit tidigt så vi gick och strosade runt pappa och jag. Han köpte en jättemysig tjocktröja och ett par jeans till mig. Tack pappa :*
Gillar inte alls att gå hos tandläkaren för jag har så sjukt ont i munnen efter.. Usch!
 

Walking :)

Promenad med mitt lyckopiller <3

Stannade hemma idag..

Migränen tog över, och jag vaknade även med grymt ont i lederna. Så jag bestämde mig för att stanna hemma. Mamma var hemma hos mig hela förmiddagen och har nyss åkt till jobbet.
Enligt planerna skulle jag ut och promenera idag men det kan jag bara glömma..
 
Förhoppningsvis kan jag gå till skolan imorgon. Efter att ha sovit mycket så mår jag lite bättre. Fortfarande riktigt ont, men jag måste hämta mina läxböcker så att jag kan plugga över helgen. Så 3 lektioner måste jag klara right?
 
Ligger nu nere i soffan och ska vila hela eftermiddagen, ladda upp krafter. Mina knän och armar gör riktigt ont. Hittade en säsong av Degrassi, så jag tänkte köra ett maraton. Passar även på att skriva lite på min "bok" det var ett sedan jag gjorde det. Skolan har tagit upp för mycket tid.
 
 
 

Gick och lade mig så fort jag kom hem.

Och har vilat någon timme nu :)
Unnade mig med en ostfralla och kanelbulle, tycker så synd om mig nu haha.

Scoutskjortan är på och jag beger mig till lokalen för att välkomna nya scouter och även dem som varit här ett tag :D

Inte migrän?

Förmodligen bihållinflamation, för det gör så ont i huvudet att jag vill gråta.
Jag försöker bita ihop och ta mig igenom dagen, för ikväll börjar en ny termin som scoutledare. Ska bli kul att både se gamla och nya ansikten :D

Dessan var SÅ fin på dressyrträningen igår. Hon lyssnade på alla mina hjälper, och gjorde sitt bästa med det. Då och då var det lite läskiga saker i paddocken men det var inget att bry sig om. Sista halvtimmen red jag utan stigbyglar för att träna balansen, och jag tyckte jag kom ner i sadeln bra. Speciellt i traven!
Jag fick mycket beröm av Karoline vilket alltid är kul att få.

Är så glad att jag fått chansen att lära mig på denna vackra duktiga hästen <3

Migrän?

Eller vet inte ens om det är migrän, men ont i huvudet har jag verkligen. Jag blir så sur mot allt och alla när jag har det, och med en massa röster och hög musik gör mig inte gladare i skolan.
Som tur var har jag ett par timmar i stallet att slappna av och bara vara. Här är det tyst, och jag kan verkligen INTE ta ut min ilska här, allra minst mot Dessan. Så underbar som hon är <3

Tisdag morgon..

Och jag har nyss haft teori i stallet medan andra har sovmorgon. Trodde det skulle bli segt, men stallet går jag gärna till oavsett vilken tid på dygnet det är :)
Fick Dessan igår också, till en början med. Det blev bara ett litet pass på 30min för att alla skulle komma igång och testa. Men Dessan var sjukt fin, för att vara henne i alla fall ;)

Idag laddar vi om för ett nytt dressyrpass :D

Ny vecka, börjar i skolan..

Syrran ligger hemma med feber så mamma är hemma med henne. Stackarn, vad hon hostar!

Slutar inte för än 16 idag, vet inte ad vi har för lektioner men det känns som att det kommer bli en lång dag. Sista timmen ska jag rida. Har det med skolan också :)
När jag kommer hem promenerar jag nog en runda. Inte 9km som jag gick i fredags, utan bara en liten promenad. Beror med på vädret.

Hello september! :)

Ny månad, nya vänner, nya med och motgångar ;)