Slutet på veckan :D

Jag har varit sjuk nästan hela veckan. Åkte hem från skolan på måndagen och kom tillbaka igår. Jag har mest bara vilat och försökt sova bort huvudvärken, därför orkade jag inte blogga. Prioriterar min hälsa före ;)
 
Idag lyckades jag vakna med nackspärr och huvudvärk IGEN! Men jag får helt enkelt ta mig igenom dagen för ikväll ska jag och min scoutgrupp till Lessebo på volleybollsturnering. Ska bli kul, var med förra året och det var superkul!
Jag är beredd på att det kommer bli sent. 
Både imorgon och på söndag ska Dessan motioneras. Det var ett tag sedan hon fick komma ut båda dagarna. Tidigt imorgon bitti åker jag, mamma, syrran, mormor och morfar till Börjes för att prova julmat. Det är något vi gör varje år. Och på söndag bakar vi pepparkakor hemma hos mormor och morfar, också något vi gör varje år. Jag kommer aldrig bli för gammal för julbak!
 
 

Hopptävlingarna är över för min och Dessans del!

Jag tycker vi har gjort vårt nu.
Dessan är snart 23år och jag är inte direkt hoppintresserad längre. Tävla ska vara roligt right?
Vi ska vara med på träningarna och lufsa i skogen på helgerna. Jag måste sluta behandla henne som en yngre häst, det är inte rätt mot Dessan. Men vi kanske satsar mer på dressyren, kanske tävlar i det någongång vem vet?
 
Jag är så tacksam efter allt Dessan lärt mig inom tävlandet. Från att inte alls tycka om att tävla till att vinna en LD, det är ett stort steg för mig då jag är ganska hopprädd!
Jag har många minnen inom tävlandet. Både dåliga och bra minnen :)
Jag kom tvåa på min första hopptävling, vann för första gången, ramlade av och fick en nackskada. Det har gått olika olika gånger. Men jag älskade det ändå, att få göra det med just Dessan.
Vi har blivit placerade i nästan varenda tävling och Dessan gjorde så jag kunde få känna på hur det var att galoppera runt på ärevarvet. Det var mitt mål att få testa det!
Vi har vunnit, kommit tvåa, tre osv. Vissa rundor har gått sämre än de andra, men Dessan har alltid ställt upp för mig och rättat till min misstag.
Jag vill tacka Dessan, att det just var henne jag fick hoppa och tävla med. En riktig läromästare som tog väck det mesta av min hopprädsla. Lite sitter i än idag. 
Jag ångrar inte alls att vi nu lägger hopptävlingarna på hyllan och beter oss som gamlingar båda två ;)
Vi slutade vår senaste hopptävling jättebra. Vi vann LD:n, hade aldrig vunnit den klassen innan. 
Ett perfekt slut på vår tävlingshistoria!
Tack för denna upplevelsen Dessan <3
 
4 clearround, 1 tredje plats, 2 andra platser och 4 vinster (den röda fick jag inte med Dessan) var de priser vi lyckades skrapa ihop under de åren vi tävlande!
 

Mår kasst..

Får se hur länge jag orkar vara i skolan :'(



vilken underbar söndag!!!

Dessan var på grymt bra humör. Gjorde mig så glad då vi haft några svackor i ett par veckor. Men så länge jag har tålamod och gör allt i hennes takt så är Dessan from som ett lamm.
Vädret var helt underbart idag, höstsolen var framme och vindstilla. Perfekt för att ut och rida. Red scout med Alva och Lisa, passar på att rida långt när solen värmde. Dessan var på ett glatt piggt humör och blev jätteglad när hon fick galoppera på den långa sträckan. Öronen pekade rakt fram och ökade takten. Mådde riktigt bra av att vara ute idag.

Nu sitter jag framför tvn med resten av familjen. Nyss tryckt i mig en halv kebabrulle. Så gott! Funderar på att gå upp och titta på en film innan jag går och lägger mig. Någon som sett Gone?

Lite klipp från 2012-2013

Snart är det dags gör 2014, så här är några klipp på mig och Dessan under året som varit. Några klipp är från 2012 dock :)

Vill så gärna ha väskan!

Kan tyvärr inte berätta varför riktigt ännu ;)
 
 

Måste ta tag i promenaderna nu..

Börjar med att gå skomakar rundan + lite till. Brb!



skolan..

Går sjukt bra!
Aldrig gått sådär bra innan under skoltiden som gått igenom åren jag gått i skolan. Ligger nu på C-B nivå. Och på ett matteprov hade jag bara 1½ fel. Herregud! Skulle det vara ett år sedan kunde jag vara glad om jag ens fick ett D inom det ämnet. Det går bättre nu på gymnasiet än vad det gjörde på högstadiet. Hatade den tiden..
Jag är stolt över mig själv hur jag presterar och lyckas få in skolan, fritiden och hästarna tillsammans. Jag kanske låter egoistisk men ibland får man vara stolt över sig själv ;)
 
Fast på fredag väntar ett svårt prov, och jag försöker mitt bästa med att läsa till det. Jag försöker variera så jag inte tycker det blir tråkigt och inte koncentrera mig. Många kanske inte tycker att kommunikation är svårt men jag har svårt för det. Man kan inte ha lätt för alla ämnen right?
I alla fall på fredag ska jag göra mitt bästa och hoppas jag blir åtminstone godkänd! :)
 
 

Seg tisdag..

Red Cleo igår. Gick riktigt kasst! Han är verkligen inte mina typ av häst..
Ska bli skönt med lite dressyrträning på Dessan efter skolan idag. Börjar blir väldigt intresserad av dressyr :)
Men jag är jättehungrig. Brukar ha med en macka jag lämnar i kylskåpet i stallet som jag äter efter skolan. Men jag glömde det idag. 
Ska se om jag hinner plugga lite ikväll när jag kommer hem. Prov på fredag! Suck..

Back to riality..

Mitt lov har varit sjukt bra!
 
I fredags var jag och shoppade på Emporia med världens bästa Emily. Hela plånboken gick åt och jag fick med mig hem mycket fint. Bilden på allt vill fortfarande inte in på blogg.se men jag gör ett nytt försök idag. 
 
I lördags började jag morgonen med att motionera Dessan i skogen. Det hände en del på ridturen jag inte behöver ta här på bloggen. Men inget hände med varken mig eller Dessan vilket är skönt. Fast jag vågade inte direkt ut igen igår så Dessan fick vila. 
Framåt eftermiddagen hade vi släktkalas för Tuva, hon fick mycket fint! Nästan så jag blir avundsjuk på vissa grejer ;)
Jag och Elin bestämde lite spontant att hon skulle komma hit och sova över. Det var så länge sedan vi sågs! Så jag spenderade helgen med att umgås med henne.

Söndag och sista dagen på lovet..



Sitter på tåget påväg till Bromölla :)

Jag har shoppat upp nästan hela plånboken ;)
Bilder kommer!!

Jag har haft det så otroligt roligt i Malmö med Emily. Jag tror vi shoppade i ca 5h! Kan säga att jag är redo för vintern och mina ben värker. Men shopping är helt klart värt smärtan ;)
Köpte en del julklappar också hihi. 
Ska hem och ladda om. Imorgon är det släktkalas för syrran och innan dess ska Dessan motioneras :)
Och mitt rum ska städas. Mycket att göra men det är så jag vill ha det.